Woman In Red

Voidakseen tukea tutkimusta ja kasvattaa tietoisuutta naisten sydänterveydestä, klubi kerää varoja mm. myymällä ”Women in Red” -pinssejä.  Klubi järjestää myös tapahtumia ja kampanjoita ”Women in Red” -nimen alla kerätäkseen lisävaroja stipenditutkimuksen tukemiseen.

Naisten sydänterveys pitää nähdä laajasta näkökulmasta.  Seuraavat seikat mm. vaikuttavat naisten sydänterveyteen: ikä, vaihdevuodet, matala estrogeenitaso, ylipaino, korkea verenpaine, diabetes, stressi, unenpuute, hammasterveys, geenit esim. perinnöllinen korkea kolesteroli.

Kardiologit, sisätautien erikoislääkärit ja gynekologit ovat aloittaneet tiiviimmän yhteistyön mm tieteellisen tutkimuksen osalta, koska on ilmeistä, että naisen sydänterveys on riippuvainen monista, esim. yllä luetelluista, seikoista. Klubimme stipendiaattien valinta voi näin ollen heijastaa samaa näkökantaa.

Tukenamme tässä prosessissa on eri alojen ansioituneita asiantuntijoita.

Toiminta

Vuosien 2013 ja 2014 aikana järjestettiin kampanja Kävele Sydämen Puolesta – Gå För Hjärtat, jonka tarkoituksena oli lisätä tietoutta sydänterveydestä ja kerätä varoja naisten sydäntutkimukseen. Vuoden 2013 kampanja ja pinssimyynti tuottivat 25 000 euroa.

Klubin suojelija Presidentti Tarja Halonen jakoi stipendit 24.4. kolmelle nuorelle tutkijalle. Vuoden 2014 kampanja tuotti noin 30 000 euroa, joka jaettiin 29.4.2015 kolmelle nuorelle tutkijalle.

Vuonna 2016 järjestettiin Woman in Red – ilta, jossa Leena Ruusuvaara, Sinikka Pohjola-Sintonen ja stipendiaattimme Piia Pietilä esitelmöivät. Viihdyttämisestä vastasi Arja Saijonmaa.

Vuoden 2018 Woman in red -illassa esitelmöivät Leena Ruusuvaara ja stipendiaattimme Pauliina Tuomikoski. Illan viihteestä vastasivat Lill Lindfors ja Mats Norrefalk.

Tero Laaksonen lahjoitti anteliaasti taulun huutokaupattavaksi. Kokonaistuotto taulun huutokaupasta ja pinssimyynnistä oli 2105 euroa.

Close Menu