Gåkampen – Kävelykampanja

Gåkampen

Kom med och gå runt Östersjön 10.9 -19.11.2016

Sommaren närmar sig sitt slut och vi har funderat mycket på en ny motionskampanj, som så många av våra medlemmar önskat sig. Nu börjar en ny kampanj Gåkampen, som arrangeras av ett flertal finlandssvenska organisationer. Med är också John Nurminen – stiftelsen och YLE kommer också att följa kampanjens framsteg. 1,3 milj. klubben har blivit godkänd som samarbetspartner av arrangörerna och tanken är att vi skall försöka aktivera våra vänner och bekanta att komma med.

Idén är att vi skall ut och röra på oss och samtidigt virtuellt gå runt Östersjön. På 10 veckor skall vi sedan besöka St. Petersburg, Tallinn, Riga, Klaipeda, Gdansk, Lübeck, Köpenhamn, Stockholm, Vasa och sedan tillbaka till Helsingfors.

Det är viktigt för vår hälsa och välmående att vi motionerar gärna tillsammans, var och en minst 5 km om dagen, då når vi målet på 10 veckor. Hela kampanjens mål är satt till 2 miljoner km. Kampanjen är öppen för alla som registrerar sig på Gåkampens hemsida www.gakampen.fi. Efter 10.9 kan du sedan registrera dina kilometer och följa med dina egna framsteg på ditt konto.

En hållbar miljö är viktigt för livskvaliteten och välbefinnandet och därför är saneringen av vårt vackra – men ack så förorenade – innanhav Östersjön en hjärtesak också för oss i 1,3 milj. klubben. Du kan understöda John Nurminen-stiftelsens verksamhet för att rena Östersjön med frivilliga bidrag.

Läs mera om kampanjens, dess arrangörer, understödare och bakgrundskrafter på Gåkampens hemsida och Facebook-sida. www.gakampen.fi

Ta med dina vänner, gamla och unga och delta i kampanjen och motionera av hjärtans lust för ett sundare liv och ett friskare samhälle!

Med hösthälsningar

Fanny Borgström, ordf.

Stäng meny