21 februari – Träff på Ungsholmen – Motion och Fabergé

Bästa Medlem,

 Den 21 februariträffas vi för – Motion och allmänt välbefinnande.

 Kitty Seppälä som ingår i vår expertgruppinleder kl 17.00. Träff i Brunnsparken, vid Brunnshusets södra hörn. Det går bra att göra styrkegång med stavar, så man får gärna ha stavar med. Speciellt om det ännu är snö är det ju bra mot halkan. Vi gör balansövningar under promenaden. Muskelstyrka i benen är viktigt för att balansen ska kunna bevaras. Att förbättra och bevara balansförmågan är ett huvudprojekt 2019 för Institutet för hälsa och välfärd (THL). Skador vi fall förorsakar mycket smärta för individen samt sämre livskvalitet. Fallskador beräknas kosta samhället ca 2 miljarder euro/år. Vart tredje fall (läs höftledsbrott) kan undvikas bara man tränar rätt. Så nu ska vi träna rätt! ¨Motion är medicin¨

Vi promenerar till Ungsholmen.

17.30. De som inte vill promenera kommer direkt till restaurangen på Ungsholmen.

Efter lite stretching fortsätter Kitty med att prata om

  • Forskningsresultat – att hålla benstommen stark

Kitty är magister i hälsovetenskaper (liikuntalääketiede), fysioterapeut och kandidat i fysisk fostran. Kitty har lång spännande arbetserfarenhet, bl.a. jobbat som chef på Finlands första privata institut för medicinsk träning Fysio Sporttis, friskvårdschef på Folkhälsan och rektor på Solvalla Idrottsinstitut dessutom varit sakkunnig under 25 år hos Finlands Osteoporosförbund, utbildare i Hjärtförbundet samt utbildat fysioterapeuter och idrottsinstruktörer. Utbildar nu, sedan 10 år tillbaka, frivilligarbetande motionsvänner i Svenska pensionärsförbundet samt Eläkeliitto.

Kvällen fortsätter sedan med Fil.Dr. Ulla Tillander-Godenhielm, som har en lång och spännande karriär inom guldsmedsbranschen; familjebolaget Tillander. Ulla har dessutom utvecklats till att bli en internationellt ledande expert av bl.a. Fabergé samt skrivit ett flertal böcker om guldsmeder, smycken och Fabergé. I nr 9/2018 av Antiikki finns en lång spännande artikel om Ulla. Läs den!

Rubriken för Ullas föredrag är Guldsmeder i St. Petersburg

Andlig spis kräver mat!

Vi serveras laxsoppa med gott bröd och kaffe och Ungsholmens chokladkaka

Bindande anmälan senast den 8.2.2019 genom att inbetala 25€ till 1,3 miljonerklubbens konto FI64 4055 0011 4359 93. I meddelandefältet sätt Ungs och ert namn.

 

 

 

Stäng meny