Hanasaari

Hanasaari

1,3 milj. klubi-klubben sai tervetulleen vieraan, kun Alexandra Charles vieraili luonamme 3.10 Hanasaaren remontoidussa suomalais-ruotsalaisessa kulttuurikeskuksessa Espoossa – illan tilaisuuteen kaikkein sopivimmassa tapaamispaikassa.

Ruotsalaisen sisarklubimme 20-vuotisjuhlan aattona sen dynaaminen perustaja ja keulakuva toisti järjestön mantran:

– terveys elämän perustana,

– ennaltaehkäisevän hoidon tärkeys sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin kannalta, sekä

– sukupuolinäkökulman korostaminen terveydenhoidossa.

Alexandra Charles kertoi, että toiminnan painopiste on tänä vuonna ollut mielenterveyden puolella, koska huolestuttavan monet naiset kärsivät loppuunpalamis- ja masennusoireista Tiedon jakamisen ja vaikuttamisen ohella ja kunnioitusta herättävän asiantuntijaryhmän avulla, klubin aseena on myös laaja yhteyshenkilöverkosto ja lähettiläät, jotka matkustavat ympäri maata.

Yhden lähettiläistä Alexandra oli ottanut mukaansa valtakunnanrajan yli ja “istumistaudin” torjumiseksi Charlotta Huldt, musiikin moniottelija, käski meidät paikalla olijat tuoleistamme ylös toimimaan “oopperaorkesterina” kättentaputuksin ja tömistyksin.

Alexandran teesin, että vakavaan terveysvalistukseen on sekoitettava “iloa” eli kulttuuria ja viihdettä, jotta se menisi paremmin perille, konkretisoi soprano Charlotta Huldt loistavasti esittäen Bizet´in ja Puccinin aariat.

Ihmekös tuo, jos ruotsalainen 1,6 miljonerklubben ja 2,6 miljonerklubben nuoremmille naisille on kasvanut Ruotsin suurimmaksi ei-poliittiseksi naisjärjestöksi yli 30.000:sine jäsenineen. “Perheen” uusimmat jäsenet ovat sisarjärjestöt Etelä-Afrikassa ja Islannissa.

Ensi vuonna oma klubimme täyttää 5 vuotta. Suunnittelemme useita jännittäviä tilaisuuksia.

Ennen sitä tapaamme kuitenkin 14. marraskuuta klo 17.30 Aavassa. Siitä kerromme lisää myöhemmin erikseen.