21.2 Uunisaaressa – Liikunta ja Fabergé

Hyvä Jäsen,

Liikunta ja yleinen hyvinvointi – Liikunta on lääkettä!

Asiantuntijaryhmämme jäsen, Kitty Seppälä ohjaa alkavan voimakävelyn Kaivopuistosta Uunisaareen. Tapaaminen Kaivopuistossa klo 17.00, Kaivohuoneen eteläisessä kulmauksessa. Voit ottaa mukaan omat sauvasi. Ne sopivat hyvin voimakävelyyn ja ovat hyödylliset lumessa ja liukkaalla.

Kävelyn aikana teemme tasapainoharjoituksia. Jalkojen lihasvoima on tärkeä tasapainon säilymisen kannalta. Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääprojekti tänä vuonna kohdistuu tasapainon parantamiseen ja säilyttämiseen. Kaatumiset aiheuttavat ihmisille paljon kipua ja johtavat heikentyneeseen elämänlaatuun. Kaatumisten arvioidaan aiheuttavan yhteiskunnallemme noin 2 miljardin euron vuotuiset kustannukset. Joka kolmas kaatuminen (lonkkanivelmurtuma) voidaan välttää oikealla harjoittelulla. Ja nyt me harjoittelemme oikein! Liikunta on lääkettä!

Kävelemme Uunisaareen. Tilaisuus jatkuu Uunisaareen ravintolassa klo 17.30. Sinne voi tulla myös suoraan osallistumatta yhteiskävelyyn.

Venyttelytuokion jälkeen Kitty jatkaa aiheesta

Tutkimustuloksia – Kuinka säilyttää luusto vahvana?

Kitty Seppälä on terveystieteiden maisteri (liikuntalääketiede) ja fysioterapeutti. Kittyn työkokemus on pitkä ja jännittävä. Hän on työskennellyt mm. johtajana Fysio Sporttiksessa, terveyttä edistävänä johtajana Folkhälsanissa ja Solvallan Urheiluopiston rehtorina. Hän on toiminut myös 25 vuoden ajan asiantuntijana Suomen Osteoporoosiliitossa, kouluttajana Sydänliitossa sekä opettanut fysioterapeutteja ja liikunnanohjaajia. Nyt hän on jo kymmenen vuoden ajan kouluttanut vapaaehtoisia ns. vertaisliikunnan ohjaajia Svenska pensionärsförbundetissa ja Eläkeliitossa.

Ilta jatkuu fil.tri Ulla Tillander-Godenhielmin esityksellä Pietarin kultasepät’ 

Hänellä on pitkä ja mielenkiintoinen ura kultasepänteollisuudessa, mm. perheyritys Tillanderissa. Ulla on johtava kansainvälinen Fabergé asiantuntija. Hän on kirjoittanut useita kirjoja kultasepistä, koruista ja Fabergéstä. Antiikki-lehdessä no 9/18 on mielenkiintoinen artikkeli Ullasta. Kannattaa lukea!

Maistuvaa lohikeittoa

Esitysten jälkeen nautimme talon lohikeittoa hyvän leivän kanssa ja lopuksi vielä kahvia Uunisaaren suklaakakun kera.

Sitovat ilmoittautumiset 8.2. mennessä maksamalla 25 euroa 1.3 milj.klubin tilille FI64 4055 0011 4359 93. Viestikenttään Uunisaari ja oma nimi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Close Menu